Zdravý životný štýl | Pite čaj

10 dôvodov, prečo si dať šálku čaju Earl Grey

  • 0 komentárov

10 dôvodov, prečo si dať šálku čaju Earl Grey

Čierny čaj Earl Grey má jedinečnú a chutnú chuť s charakteristickou arómou a príchuťou. Vyrába sa podľa starej čínskej receptúry z éterických olejov z kôry citrusu bergamot. 

Tento špeciálny čaj má svojich fanúšikov. Na raňajky s mliekom. Po obede s medom, alebo na večeru s citrónom.

Tento špeciálny čierny čaj má aj celý rad výhod. Tu je 10 z nich:

JE VÝBORNÝ PRE VAŠE ZUBY

Pokiaľ nie ste fanúšik mestskej vody, Earl Grey môže byť ďalší prirodzený spôsob, ako dostať svoju dennú dávku fluoridu. Fluorid je totižto prirodzenou súčasťou čaju Earl Grey. V kostiach a zuboch sa tento minerál zlučuje s vápnikom a znižuje tak kazivosť zubov. Fluorid je toxický pre baktérie i kyseliny, ktoré narúšajú zubnú sklovinu. Obsahuje aj veľmi vysokú úroveň katechínov a antioxidantov. Katechín, zase účinne lieči ústne infekcie.

ÚĽAVÍ OD STRESU

Na rozdiel od účinkov kávy, čaj Earl Grey takmer okamžite uvoľňuje a upokojuje telo. Podobne ako káva, spúšťa pocit celkovej duševnej pohody a pomáha nám byť ostražitejší a aktívnejší, najmä z hľadiska rýchlejších reflexov. Má účinok na odbúranie stresu pri rovnakej stimulácii ako káva. To z neho robí ideálnu alternatívu pre tých, ktorí hľadajú náhradu kávy.

PREVENCIA PROTI RAKOVINE

Čaj obsahuje veľmi vysokú úroveň antioxidantov, ktoré pomáhajú telu bojovať s voľnými radikálmi. Tieto spôsobujú ochorenia, ako je rakovina.

 ZLEPŠÍ TRÁVENIE

Earl Grey tiež pomáha v tráviacom procese a tak zmierňuje bolestivé poruchy trávenia, koliky a nevoľnosť.  Je vhodný aj na liečbu črevných problémov. 

CHUDNUTIE

Jeden z najpopulárnejších účinkov Earl Grey čaju je strata hmotnosti. Je to predovšetkým vďaka citrusovým extraktom. Mnoho ľudí sa domnieva, že všeobecne citrusové plody môžu vyvolať chudnutie.

ZVYŠUJE ENERGIU

Čaj obsahuje dostatočné množstvo kofeínu, aby vám dodal popoludňajší prísun energie. Ale bez toho, aby vás držal hore celú noc, ako káva.

PREVENCIA OCHORENÍ SRDCA

Štúdia zverejnená v roku 2012 v preventívnej medicíne uvádza, že ľudia, ktorí pili tri šálky čierneho čaju denne po dobu troch mesiacov, podstatne znížili hladiny triglyceridov v krvi a zvýšili hladinu "dobrého cholesterolu". To pomáha znížiť riziko srdcových ochorení. Zníženie hladiny cukru v krvi tiež ukazuje, že Earl Grey môže byť veľmi prospešný pre tých, ktorí trpia na diabetes.

ZLEPŠUJE HYDRATÁCIU

Vysoký obsah draslíka v tomto čaji  Vám pomôže hydratovať telo. Draslík je dôležitý pre udržanie rovnováhy tekutín v bunkách, takže získate viac vody a navyše vaše telo je schopné zostať lepšie hydratované po celý deň.

ÚĽAVA PRI NACHLADNUTÍ

Bergamot v čaji zlepšuje imunitu a lieči horúčku. Aj preto je považovaný za prírodný liek proti nachladnutiu.

AROMATERAPIA

Bergamot v čaji Earl Grey pôsobí ako prírodná aromaterapia. Má upokojujúci vplyv na ľudí a zlepšuje náladu. Aj preto sa často používa ako prírodný liek pre ľudí trpiacich depresiou, stresom a úzkosťou.

  

Upozornenie podľa nariadenia komisie EÚ: 

Podľa nariadenia Európskeho parlamentu a rady ES č. 1924 z roku 2006 a nariadení komisie č. 432/2012 nemôžu byť žiadnym potravinám priraďované iné výživové a zdravotné tvrdenia okrem povolených. Všetky informácie o produktoch uvedených na tejto stránke sú len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú zákazníkov k tvrdeniam, že majú tieto produkty liečivé účinky. Naše produkty sú uvedené na trh ako doplnky stravy. Nejedná sa o liek a nemajú schválené diagnostické a ani liečivé účinky.

Zdieľať
Staršie Ďaľšie